Att sända närradio?

För att kunna sända egna radioprogram måste ni vara medlem i Gävle Närradioförening.Är ni redan en ideell förening, så kan ni ansöka om medlemskap i Gävle Närradioföreningen. Har ni ingen förening men är ändå intresserad av att sända radio, kan ni bilda en egen förening enbart i syfte att sända radio.För att bli medlem i Gävle Närradioföreningen måste ni betala den årliga medlemsavgiften, och acceptera föreningens stadgar.

Hur kan man sända radio?
Ni som är intresserad av att sända radio men saknar erfarenhet, kan gärna delta i en kurs som anordnas av Gävle Närradioföreningen erfarna och kunniga kursledare.  Då lär ni er både tekniken, göra program och förstå sig på lag och regler. Längden på kursen är ca 4-5 träffar á 2 timmar.

Vilka är fördelarna att sända radio?
De officiella radiostationerna kan inte ge så mycket utrymme till er, den samhällsgrupp ni hör till, er förening och er publik.  Genom att ha egen radiokanal, kan ni sända den typ av program och musik som kan vara mest intressant och passande till er.

Om ni är exempelvis en idrottsorganisation, en etnisk invandrarförening, en fackförening, en elevorganisation, eller intresseförening och liknande, kan ni göra radioprogram på det sätt som passar er, sända det på det språk som ni önskar, och spela den typ av musik som ni gillar bäst.

Att ha eget radioprogram kan hjälpa din förening att nå era medlemmar bättre och värva nya medlemmar. Ni kan använda radion för att sprida information och bidra till integration av er grupp i samhället.